Introducere în CFD-uri

Contractele pe diferență (”CFD-uri”) au fost create pentru a permite clienților să se bucure de toate beneficiile deținerii unei poziții pe acțiuni, indici, ETF-uri, forex sau mărfuri fără necesitatea de a deține în mod fizic instrumentul suport. Un client încheie un contract pentru un CFD la prețul cotat. Diferența dintre prețul respectiv și prețul în momentul închiderii poziției este determinată în numerar, dând naștere denumirii de"Contract pe Diferență" sau CFD.

Vă informăm că prin tranzacţionarea de CFD, clienţii îşi pot pierde întregul capital. Vă avertizăm în legătură cu riscurile implicate.

Prin intermediul CFD-urilor, clienții pot cumpăra (“go long”) și închide ulterior poziția prin vânzare. Alternativ, clienții pot vinde (“go short”) și închide ulterior poziția prin cumpărare. Prin vânzarea la un preț mai mare/mai mic decât prețul de achiziție se obține un câștig/pierdere în funcție de caz.

De-a lungul ultimilor câțiva ani, CFD-urile au crescut în popularitate și în opinia noastră devin, din ce în ce mai mult, modul preferat de tranzacționare pe piețele financiare.

CFD-urile funcționează astfel: în loc să achiziționeze 1.000 de acțiuni Microsoft de la un broker, clientul ar putea să cumpere în schimb pe platforma de tranzacționare Plus500, 1.000 CFD-uri pe Microsoft. O creștere de 5$ a prețului acțiunii Microsoft i-ar aduce clientului pe CFD-uri un profit de 5.000$, la fel ca în cazul în care ar fi cumpărat acțiunile propriu-zise care se tranzacționează pe bursă.

Plus500 oferă CFD-uri cu zero comisioane de brokeraj și cerințe foarte atractive cu privire la marjă. De asemenea, nu există taxe de bursă și taxă de timbru. Se elimină multe din ineficiențele tranzacționării acțiunilor suport de pe bursă. Se evită costurile și întârzierile la livrarea fizică a acțiunilor, înregistrarea acestora și orice taxe de menținere sau de păstrare în custodie de către un broker. Celălalt beneficiu major al tranzacționării de CFD-uri în reprezintă tranzacționarea în marjă pe baza leverage-ului. Tranzacționarea de CFD-uri înseamnă că clienții pot tranzacționa un portofoliu de acțiuni, indici sau mărfuri fără a fi obligați să investească sume mari de capital. Pe baza exemplului de mai sus, unui client, care cumpără acțiuni în valoare de 50.000$, i se va solicita doar marja inițială de 1.000$ pentru portofoliul echivalent de CFD-uri.

Orice drepturi financiare, ca de exemplu dividende, sunt ajustate în numerar, direct în contul titularului de CFD. Însă, drepturile de vot disponibile pentru deținătorul unei acțiuni nu sunt disponibile pentru deținătorul unui CFD echivalent.

Detalii complete cu privire la politica noastră de executare a ordinelor disponibile pe acest link.