Instrumente de management al riscului

Utilizaţi instrumentele noastre pentru a vă gestiona riscul de tranzacţionare:

Nu uitați că instrumentele CFD sunt un produs cu marjă şi pot duce la pierderea întregului dumneavoastră capital. Vă rugăm să vă asiguraţi că înţelegeţi pe deplin riscurile implicate.

Laptop cu captura de ecran a aplicației Plus500

Gestionaţi leverage-ul dorit al contului dumneavoastră

La Plus500 puteți tranzacționa cu leverage ridicat sau scăzut, în funcție de leverage-ul prestabilit pentru fiecare instrument, de „Valoarea totală a poziției” și „Soldul contului” dumneavoastră. Vă puteţi controla „Capitalul” prin depunerea sau retragerea de fonduri.Puteţi controla „Valoarea totală a poziţiei” deschizând sau închizând poziții.
„Valoarea totală a poziţiei” şi „Capitalul” dumneavoastră pot fi vizualizate pe pagina Captură cont, care se accesează din fereastra principală de tranzacţionare.

Exemple:

Dacă depozitati 100.000$ [capitalul dumneavoastră este de 100.000 $] şi cumpăraţi gaze naturale în valoare de 100.000$, atunci tranzacţionaţi cu un leverage de 1 [fără leverage]. Vă rugăm să reţineţi că trebuie să plătiţi în continuare prima de noapte pentru oricare dintre poziţiile deținute peste noapte.

Dacă depozitati 20.000$ [capitalul dumneavoastră este de 20.000 $] in contul Plus500 şi cumpăraţi gaze naturale în valoare de 200.000$, atunci tranzacţionaţi cu un leverage de 10. Ca şi înainte, prima de noapte se plăteşte pentru orice poziţie deținută peste noapte.

Gestionaţi leverage-ul dorit al contului dumneavoastră
 • Tranzacţionaţi cu leverage-ul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră de tranzacţionare
 • Puteţi tranzacţiona folosind un leverage ridicat sau scăzut
 • Prima de noapte se aplică in orice conditie

Setaţi nivelurile de preţ „Închidere la profit” [limita] sau „Închidere la pierdere” [Stop pierdere]

Un ordin stop pierdere poate fi adăugat tranzacţiilor dumneavoastră, fie înainte de a le deschide, fie editând o poziție deschisă. Setaţi nivelul preţului la care poziţia dumneavoastră se va închide, când piaţa devine nefavorabilă. Un stop pierdere de bază nu vă garantează că poziţia dumneavoastră se va închide la nivelul de preţ exact specificat de dumneavoastră. Dacă preţul de piaţă se deplasează brusc, în sus sau în jos, dincolo de nivelul stop, este posibil ca poziţia să fie închisă la un nivel de preţ mai scazut decât cel setat de dumneavoastră. Acest lucru este cunoscut sub numele de „derapaj”

Exemple:

Google tranzacţionează de la 1194 $ - 1196 $ (vinde/cumpără)
Dumneavoastră cumpăraţi 10 acţiuni Google.
Doriţi să vă stopați pierderea la 1000 $. [ocazional, s-ar putea să pierdeţi mai mult din cauza derapajului]
Plasaţi un preţ de „Închidere la pierdere” [stop pierdere] de 1096 $.
Google „se deplasează în jos” direct la 1094 $ şi apoi la 1080 $.
Poziţia dumneavoastră va fi închisă la 1094 $.
Pierderea dumneavoastră este 10 * (1196-1094) = 1020 $.

Setaţi nivelurile de preţ „Închidere la profit” [limita] sau „Închidere la pierdere” [Stop pierdere]
 • Gratuit
 • Ajută la stabilirea limitelor predefinite

Stop garantat

Atașarea unui stop garantat tranzacţiei dumneavoastră pune o limită bine definită unei pierderi potenţiale. Chiar dacă preţul de piaţă fluctuează brusc, poziţia dumneavoastră va fi închisă exact la preţul specificat, neexistând niciun risc de derapaj.
Un „stop garantat”este disponibil doar pentru instrumentele menţionate. În cazul în care un instrument permite un „Stop garantat”, va fi clar vizibilă o casetă de selectare.
Detalii privind „Stop garantat”:
Acestea pot fi plasate la o nouă tranzacţie şi nu pot fi adăugate unei poziţii existente. Un stop garantat poate fi activat/editat doar atunci când instrumentul este disponibil şi se tranzacţionează. Odată ce este activ, acesta nu poate fi anulat, putând fi schimbat numai preţul de oprire.
Odată activată, taxa de modificare a spread-ului pentru un „Stop garantat” este nerambursabilă şi va fi afişată înainte de aprobare.
Reţineţi că un preţ cu stop garantat trebuie să fie la o anumită distanță de preţul curent de tranzacţionare al instrumentului.

Exemple:

VÂNZARE/CUMPĂRARE Google = 498 $/500 $.
Dumneavoastră cumpăraţi 10 acţiuni Google; să spunem că modificarea spread-ului la stop garantat este de 10 $.
Dumneavoastră plasaţi un stop garantat la 450 $.
Google scade la 400 $, vă este garantată ieşirea poziției la 450 $ şi nu la 400 $.

Cu o oprire garantată la 10 acţiuni: P&L = 4500 $ - 5000 $ - 10 $ [ajustarea spread-ului la stop garantat] = -510 $
Fără stop garantat: P&L = 4000 $ - 5000 $ = -1000 $

Stop garantat
 • Se aplică spread-ul suplimentar
 • Vă limitează riscul
 • Accepți în avans pierderea maximă posibilă

Alerte de preţ

Setaţi alerte de preţ pentru a vă notifica atunci când piaţa ajunge la un preţ specificat de cumpărare sau de vânzare. Spre deosebire de un stop, o alertă de preţ vă menţine poziţia deschisă, astfel încât puteţi decide ce măsuri să luaţi atunci când piaţa fluctuează.
În lista de instrumente şi în ecranul conţinând detaliile privind instrumentul există o pictogramă clopot - făcând clic pe clopot se va deschide un ecran de „Alertă preţ”.

Exemple:

Petrolul se tranzacţionează la 105 $ pe baril. Credeţi că dacă petrolul se va tranzacţiona la 80 $, existà o oportunitate.
Dumneavoastră setaţi o alertă de preţ pentru petrol la 80 $.
Petrolul coboară la 78 $.
Veţi primi un e-mail şi un SMS care vă aduc la cunoştinţă noul preţ al petrolului.

Alerte de preţ
 • Gratuit
 • Utilizate atunci când piaţa suferă fluctuaţii cheie, dar vă păstrează deschisă poziţia
 • Primiţi un e-mail, SMS sau o notificarea push

Trailing stop - protejează în mod automat o scăderea a poziţiei blocând creşterea.

Un ordin Trailling Stop este destinat protejării profiturilor dvs. Plasați un ordin Trailling Stop când deschideți o tranzacție și poziția va rămâne deschisă atât timp cât prețul se mișcă în direcția bună, dar se închide imediat ce direcția prețului se schimbă cu un anumit număr de pips.
Folosirea ordinului Trailing Stop înseamnă că vă blocați profiturile limitând riscul de pierdere, fără a fi nevoie de ajustare manuală a unui preț Stop pierdere a poziției(iilor) dvs.
Vă rugăm să rețineți că această funcție este gratuită și disponibilă numai ca ordin de Stop- negarantat.

Exemple:

Yahoo CFD e tranzacționat la $45.51/$45.73 (vânzare/cumpărare).
Cumpărați 100 de acțiuni ale Yahoo CFD la rata de $45.73 când 1 pip = $0.1.
Setați un ordin Trailing Stop la 50 pips, deci stabiliți un ordin Stop pierdere la rata de $45.01 ($45.51 – $0.50).
Dacă prețul de vânzare Yahoo CFD începe să crescă rapid și atinge $47.60, noul ordin Stop pierdere va efectua schimbarea la $47.10 ($47.60 - $0.50).
Dacă prețul de vânzare Yahoo CFD continuă să crească și atinge $49.75, noul ordin Stop pierdere va efectua schimbarea la $49.25 ($49.75 - $0.50).
După un timp prețul de vânzare Yahoo CFD se mișcă în defavoarea dvs. și ajunge la $46.51.
Pentru că ați avut un preț de Trailing Stop stabilit la $49.25, Plus500 va efectua tranzacția la acest preț dacă e posibil, altfel, poziția se va închide la următoarea cea mai bună rată disponibilă.
În acest caz, prețul de vânzare se mișcă de la $49.75 la $46.51, deci, poziția a fost stabilită să se închidă la cea mai bună rată următoare de $46.51.
Sumarul profitului: 100* ($46.51–$45.73) = $78.

Trailing stop - protejează în mod automat o scăderea a poziţiei blocând creşterea.
 • Gratuit
 • Vă blochează profiturile
 • Modifică în mod automat „preţul de oprire”
 • Nu este garantat
Asistență 24/7
Aveți nevoie de ajutor?
Asistență 24/7

Nu uitați că instrumentele CFD sunt un produs cu marjă şi pot duce la pierderea întregului dumneavoastră capital. Vă rugăm să vă asiguraţi că înţelegeţi pe deplin riscurile implicate.