Nu uitați că instrumentele CFD sunt un produs cu marjă şi pot duce la pierderea întregului dumneavoastră capital. S-ar putea ca tranzacţionarea de CFD să nu fie potrivită pentru dumneavoastră. Vă rugăm să vă asiguraţi că înţelegeţi pe deplin riscurile implicate. Înainte de a utiliza servicile noastre vă rugăm să luați în considerare Declarația de Evitare a Riscurilor și Acordul Utilizatorului

Gestionaţi leverage-ul dorit al contului dumneavoastră

Gestionaţi leverage-ul dorit al contului dumneavoastră
 • Tranzacţionaţi cu leverage-ul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră de tranzacţionare
 • Puteţi tranzacţiona folosind un leverage ridicat sau scăzut
 • Prima de noapte se aplică in orice conditie

La Plus500 puteți tranzacționa cu leverage ridicat sau scăzut, în funcție de leverage-ul prestabilit pentru fiecare instrument, de „Valoarea totală a poziției” și „Soldul contului” dumneavoastră. Vă puteţi controla „Capitalul” prin depunerea sau retragerea de fonduri.Puteţi controla „Valoarea totală a poziţiei” deschizând sau închizând poziții.
„Valoarea totală a poziţiei” şi „Capitalul” dumneavoastră pot fi vizualizate pe pagina Captură cont, care se accesează din fereastra principală de tranzacţionare.

Exemple:

Dacă depozitati 100.000$ [capitalul dumneavoastră este de 100.000 $] şi cumpăraţi gaze naturale în valoare de 100.000$, atunci tranzacţionaţi cu un leverage de 1 [fără leverage]. Vă rugăm să reţineţi că trebuie să plătiţi în continuare prima de noapte pentru oricare dintre poziţiile deținute peste noapte.

Dacă depozitati 20.000$ [capitalul dumneavoastră este de 20.000 $] in contul Plus500 şi cumpăraţi gaze naturale în valoare de 200.000$, atunci tranzacţionaţi cu un leverage de 10. Ca şi înainte, prima de noapte se plăteşte pentru orice poziţie deținută peste noapte.

Setaţi nivelurile de preţ „Închidere la profit” [limita] sau „Închidere la pierdere” [Stop pierdere]

Setaţi nivelurile de preţ „Închidere la profit” [limita] sau „Închidere la pierdere” [Stop pierdere]
 • Gratuit
 • Ajută la stabilirea limitelor predefinite

Un ordin stop pierdere poate fi adăugat tranzacţiilor dumneavoastră, fie înainte de a le deschide, fie editând o poziție deschisă. Setaţi nivelul preţului la care poziţia dumneavoastră se va închide, când piaţa devine nefavorabilă. Un stop pierdere de bază nu vă garantează că poziţia dumneavoastră se va închide la nivelul de preţ exact specificat de dumneavoastră. Dacă preţul de piaţă se deplasează brusc, în sus sau în jos, dincolo de nivelul stop, este posibil ca poziţia să fie închisă la un nivel de preţ mai scazut decât cel setat de dumneavoastră. Acest lucru este cunoscut sub numele de „derapaj”

Exemplu:

Google tranzacţionează de la 1194 $ - 1196 $ (vinde/cumpără)
Dumneavoastră cumpăraţi 10 acţiuni Google.
Doriţi să vă stopați pierderea la 1000 $. [ocazional, s-ar putea să pierdeţi mai mult din cauza derapajului]
Plasaţi un preţ de „Închidere la pierdere” [stop pierdere] de 1096 $.
Google „se deplasează în jos” direct la 1094 $ şi apoi la 1080 $.
Poziţia dumneavoastră va fi închisă la 1094 $.
Pierderea dumneavoastră este 10 * (1196-1094) = 1020 $.

Stop garantat

Stop garantat
 • Se aplică spread-ul suplimentar
 • Vă limitează riscul
 • Accepți în avans pierderea maximă posibilă

Atașarea unui stop garantat tranzacţiei dumneavoastră pune o limită bine definită unei pierderi potenţiale. Chiar dacă preţul de piaţă fluctuează brusc, poziţia dumneavoastră va fi închisă exact la preţul specificat, neexistând niciun risc de derapaj.
Un „stop garantat”este disponibil doar pentru instrumentele menţionate. În cazul în care un instrument permite un „Stop garantat”, va fi clar vizibilă o casetă de selectare.
Detalii privind „Stop garantat”:
Acestea pot fi plasate la o nouă tranzacţie şi nu pot fi adăugate unei poziţii existente. Un stop garantat poate fi activat/editat doar atunci când instrumentul este disponibil şi se tranzacţionează. Odată ce este activ, acesta nu poate fi anulat, putând fi schimbat numai preţul de oprire.
Odată activată, taxa de modificare a spread-ului pentru un „Stop garantat” este nerambursabilă şi va fi afişată înainte de aprobare.
Reţineţi că un preţ cu stop garantat trebuie să fie la o anumită distanță de preţul curent de tranzacţionare al instrumentului.

Exemplu:

VÂNZARE/CUMPĂRARE Google = 498 $/500 $.
Dumneavoastră cumpăraţi 10 acţiuni Google; să spunem că modificarea spread-ului la stop garantat este de 10 $.
Dumneavoastră plasaţi un stop garantat la 450 $.
Google scade la 400 $, vă este garantată ieşirea poziției la 450 $ şi nu la 400 $.

Cu o oprire garantată la 10 acţiuni: P&L = 4500 $ - 5000 $ - 10 $ [ajustarea spread-ului la stop garantat] = -510 $
Fără stop garantat: P&L = 4000 $ - 5000 $ = -1000 $

Alerte de preţ

Alerte de preţ
 • Gratuit
 • Utilizate atunci când piaţa suferă fluctuaţii cheie, dar vă păstrează deschisă poziţia
 • Primiţi un e-mail, SMS sau o notificarea push

Setaţi alerte de preţ pentru a vă notifica atunci când piaţa ajunge la un preţ specificat de cumpărare sau de vânzare. Spre deosebire de un stop, o alertă de preţ vă menţine poziţia deschisă, astfel încât puteţi decide ce măsuri să luaţi atunci când piaţa fluctuează.
În lista de instrumente şi în ecranul conţinând detaliile privind instrumentul există o pictogramă clopot - făcând clic pe clopot se va deschide un ecran de „Alertă preţ”.

Exemplu:

Petrolul se tranzacţionează la 105 $ pe baril. Credeţi că dacă petrolul se va tranzacţiona la 80 $, existà o oportunitate.
Dumneavoastră setaţi o alertă de preţ pentru petrol la 80 $.
Petrolul coboară la 78 $.
Veţi primi un e-mail şi un SMS care vă aduc la cunoştinţă noul preţ al petrolului.

Trailing stop - protejează în mod automat o scăderea a poziţiei blocând creşterea.

Trailing stop - protejează în mod automat o scăderea a poziţiei blocând creşterea.
 • Gratuit
 • Vă blochează profiturile
 • Modifică în mod automat „preţul de oprire”
 • Nu este garantat

Un trailing stop este similar cu o limită de preţ, deoarece ambele sunt create pentru a vă proteja profitul. Plasaţi un trailing stop atunci când deschideţi tranzacţionarea şi acesta se va deplasa împreună cu profitul dumneavoastră. În cazul în care piaţa crește, poziţia dumneavoastră se va închide la noul nivel al trailing stop-ului, şi nu la nivelul plasat iniţial.
Folosind un trailing stop înseamnă că vă blocați profiturile limitând riscul „de scădere”, fără a fi nevoie să vă monitorizaţi manual poziţia şi să ajustaţi preţul de oprire.

Exemplu:

Yahoo se tranzacţionează la 45,51 $/ 45,73 $ (vinde/cumpără)
Dumneavoastră introduceţi un ordin de piaţă cu un trailing stop de 50 pips = 0,5 $ = (-1,1%) pentru a cumpăra 100 de acţiuni Yahoo
Dumneavoastră cumpăraţi 100 de acţiuni Yahoo la 45,73 $
Prin urmare, stop pierdere iniţial va începe să acționeze atunci când Yahoo vinde cu 45,01 $. (45,51 $ – 0,5 $)
Preţul acţiunii Yahoo începe să crească rapid şi atinge 47,60 $ (noul stop preţ urmează modificarea la 47,10 $)
După aceea, preţul acţiunii Yahoo continuă să crească şi atinge 49,75 $ (noul stop preţ urmează iarăşi modificarea la 49,25 $)
Preţul acţiunii Yahoo începe să fluctueze din nou în defavoarea dumneavoastră şi atinge 42,51 $.[Vă rugăm să reţineţi că un trailing stop poate fi în defavoarea dumneavoastră dacă piaţa „se deplasează în jos” de la 47,60 $ direct la 40 $.]
Deoarece aţi avut un preţ trailing stop stabilit la 49,25 $, Plus500 execută stop pierdere la această cifră.
Rezumatul privind profitul: 100 * (49,25 $ - 45,73 $) = 352 $.